Tag Archives: poezi islame

Zgjohu

Për burrin e dheut
Shkruhen balada
Këndohen serenata
Thurren rapsodi.

Frymor kjo botë
Intrigon dhe mashtron
Zgjohu kërko pendim
O njeri.

Krenaria në Islam

S’më largon dot injorimi,
As përqeshja as mohimi,
S’më dorëzon asgjë në botë,
Nga kjo fe, s’munden të më largojnë dot!

Se përkul kush qëndrimin tim,
Që e kam mbjell në zemrën time,
As fytyra e shtrembëruar,
E as gjuha e ndyrsuar.

Ne deren e pendimit

Ne deren e Teubes
trokita perseri
u ktheva e penduar
e qava ne vetmi.

Kujtova mekatet
dhe zemra mu trondit
valle, para Allahut
si do dal ate dite?

Dhe ne heshtje thashe:
o Allahu im
rober si mua ke shume
e per mua, Vec Ti je Zoti im.

Udhtëtarë në këtë dynja

Jemi udhetare
Xhenetin synojme
Te Allahut jemi
dhe tek Ai do te shkojme.

Gjate ketij udhetimi
ne dunja per pak ndalojme
me qellimin e vetem
qe Allahun ta adhurojme.

Allahu eshte Zoti yne!

Ai eshte Allahu
i Vetem e i pashok
Krijuesi i gjithesise
eshte i Vetmi Zot,

Ai i krijoi qiejt
Ai e krijoi token
malet, fushat, detet
Ai e krijoi boten.

E krijoi njerezimin
asgje s’i vjen rende Atij
dhe te gjithe krijesat
do te kthehen tek Ai.

Ramazani, muaj i bekuar !

Muaj i bekuar je o Ramazan,
vjen tek ne si flladi i erës.
Ti e gëzon çdo musliman,
muaj i adhurimit dhe i vlerës.

Na viziton një herë në vitë,
na gjallëron trupin edhe zemrat
o Allah të lusim çdo ditë
tek dera Rejjan na thirr emrat.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.