Ramazani, muaj i bekuar !

Muaj i bekuar je o Ramazan,
vjen tek ne si flladi i erës.
Ti e gëzon çdo musliman,
muaj i adhurimit dhe i vlerës.

Na viziton një herë në vitë,
na gjallëron trupin edhe zemrat
o Allah të lusim çdo ditë
tek dera Rejjan na thirr emrat.

Keto ditë nga tjerat dallohen,
te këkojm falje, lexojm kuranin,
në fund të ditës familjet bashkohën,
Nga minarja kur degjojn ezanin.

Erdh iftari.
U largua uria u largua etja,
Allah tek Ti shpresojmë shperblimin.
Iku kjo dite po vjen tjetra,
Krijuesin ynë na prano agjerimin.

Te rregulluar dhe mirë të veshur
marrim rrugën drejtë xhamisë
me fytyrë të buzeqeshurë
falim namazin e teravisë.

Në rrugë të drejtë ti na udhezo,
meshirojë muslimant, më meshiro dhe mua
kur gabojm mos na deno,
na bashko në xhenetët e Tua.

Autor: Arsim Bytyqi,

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.