Udhtëtarë në këtë dynja

Jemi udhetare
Xhenetin synojme
Te Allahut jemi
dhe tek Ai do te shkojme.

Gjate ketij udhetimi
ne dunja per pak ndalojme
me qellimin e vetem
qe Allahun ta adhurojme.

Ne jeten e kesaj bote
kemi per t’u sprovuar
mjere per secilin qe gabon
e lum per ate qe del i fituar.

Allahu na mbikqyr
ne cdo hap te kesaj jete
andaj duhet te mendojme
se c’do pergatisim per vete!

Vitet ecin
jeta vazhdon
koha e pushimit
ne dunja po mbaron.

Cdo dite lajmerohemi
sesi bashkudhetaret tone
karvanit tone i shkeputen
dhe drejt Allahut shkojne.

Disa largohen te trishtuar
se pas dunjase jane mashtruar
nuk u pergatiten per udhetim
andaj per ta ka vec mjerim.

Disa largohen te gezuar
pasi per Ahiret kane punuar
Allahun ne kete jete e adhuruan
u pergatiten dhe shpetuan.

O robi i Allahut
je udhetar i kesaj jete
valle, c’fare veprash
Do marresh me vete?

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.