Tag Archives: allahu eshte nje

O ti qe deshiron Xhenetin

O ti që dëshiron Xhenetin,
Vallë për të a po punon,
Ditët e jetës në dunja,
Vallë si po i shpenzon?

Kalojnë ditët me shpejtësi,
Jeta jote po shkurtohet,
Çdo ditë e njejta histoeri,
Pritet një ditë që të pendohet.

E njoha Zotin tim

Kujtoj atë ditë,
mundim, brengë, vështirësi,
dhe sa shumë durim dritë,
duhej atë ditë.

I brishtë në gjunjë rashë,
në hidhërim humnerë,
më i fortë u ngrita,
me lutje dhe lotë në zemër.

Muhammedi s.a.v.s

Muhammed emër që zgjodhi qielli,
Muhammed emër për të cilin lind dielli,
Muhammed emër që emërtoi nëna,
Muhammed emër për të cilin u nda hëna.

Muhammed simbol i paqes dashurisë,
Muhammed simbol i prehjes dhe qetësisë,
Muhammed simbol i bashkimit dhe vëllazërisë,
Muhammed simbol i luftës dhe lirisë.

Muhammed shembull për pleq e fëmijë,
Muhammed shembull n’pasuri e varfëri,
Muhammed shembull n’familje e shoqëri,
Muhammed shembull n’tubime e vetmi.

Qetësia Shpirtërore

Në këtë botë i varfër, në botën tjetër i pasur.

Në qenien time heshtur jeton ndërgjegja
Çmon kohën hijeshinë e botës
Qetësia hyjnore vet mrekullia
Qëndisur me pasuri pesë shtyllësh.

Pak para agimit Mëngjesin e hershëm
Në ritual pastrim shpirtëror na fton
Duhet rënë në sexhde Krijuesi na urdhëron
Vuajtjet e vdekjes të anashkalojmë.

Vetem per ty Allah

Ç’është kështu me ne muslimanët
për Allah shumë pak punojmë
Fenë ne e kemi në duar
por si duket nuk e kuptojmë.
Ti o Zot që na ke fal
para teje kemi me dal
me çfarë fytyre o Allah
që je mundue veç për një dynja

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.