Category Archives: Poezi Islame

O ti qe deshiron Xhenetin

O ti që dëshiron Xhenetin,
Vallë për të a po punon,
Ditët e jetës në dunja,
Vallë si po i shpenzon?

Kalojnë ditët me shpejtësi,
Jeta jote po shkurtohet,
Çdo ditë e njejta histoeri,
Pritet një ditë që të pendohet.

E njoha Zotin tim

Kujtoj atë ditë,
mundim, brengë, vështirësi,
dhe sa shumë durim dritë,
duhej atë ditë.

I brishtë në gjunjë rashë,
në hidhërim humnerë,
më i fortë u ngrita,
me lutje dhe lotë në zemër.

O ti që dëshiron Xhennetin

O ti që dëshiron Xhenetin,
Vallë… për të a po punon?
Ditët e jetës në dunja,
Vallë… si po i shpenzon?

Kalojnë ditët me shpejtësi,
Jeta jote po shkurtohet,
Çdo ditë e njejta histoeri,
Pritet një ditë që të pendohet.

Vallë… mendon ti, o njeri,
Se ke kohë për t’u penduar,
Kush të ka dhënë garanci,
Që je kaq i siguruar?

Ti Xhenetin po kërkon,
Vallë… për të a po punon?

Agjërimi

Muaji i Bekuar njofton
Ummetin e gjërë musliman
Madhërishëm vjen me ngrohtësi
Shpirtin na begaton.

Është Ramadani prijës
Perandor i njëmbëdhjetë muajve
Vjen i ri me hare plotë
I hap dyert e bëmirësisë.

Muhammedi s.a.v.s

Muhammed emër që zgjodhi qielli,
Muhammed emër për të cilin lind dielli,
Muhammed emër që emërtoi nëna,
Muhammed emër për të cilin u nda hëna.

Muhammed simbol i paqes dashurisë,
Muhammed simbol i prehjes dhe qetësisë,
Muhammed simbol i bashkimit dhe vëllazërisë,
Muhammed simbol i luftës dhe lirisë.

Muhammed shembull për pleq e fëmijë,
Muhammed shembull n’pasuri e varfëri,
Muhammed shembull n’familje e shoqëri,
Muhammed shembull n’tubime e vetmi.

Falje kërkoj

Pamja në horizont më është turbulluar
qartë nga lotet nuk mund të shikoj,
të kaluaren skam mundesi për ta ndryshuar
i penduar sot, falje kërkoj.

Më fal o Fales që faljen e do
Robi yt sot falje të kërkon,
Me fal o Fales i Mëshirshmi Zot,
ate që dje bera, e urrej unë sot.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.