Tag Archives: poezi islame

O ti qe deshiron Xhenetin

O ti që dëshiron Xhenetin,
Vallë për të a po punon,
Ditët e jetës në dunja,
Vallë si po i shpenzon?

Kalojnë ditët me shpejtësi,
Jeta jote po shkurtohet,
Çdo ditë e njejta histoeri,
Pritet një ditë që të pendohet.

O ti që dëshiron Xhennetin

O ti që dëshiron Xhenetin,
Vallë… për të a po punon?
Ditët e jetës në dunja,
Vallë… si po i shpenzon?

Kalojnë ditët me shpejtësi,
Jeta jote po shkurtohet,
Çdo ditë e njejta histoeri,
Pritet një ditë që të pendohet.

Vallë… mendon ti, o njeri,
Se ke kohë për t’u penduar,
Kush të ka dhënë garanci,
Që je kaq i siguruar?

Ti Xhenetin po kërkon,
Vallë… për të a po punon?

Muhammedi s.a.v.s

Muhammed emër që zgjodhi qielli,
Muhammed emër për të cilin lind dielli,
Muhammed emër që emërtoi nëna,
Muhammed emër për të cilin u nda hëna.

Muhammed simbol i paqes dashurisë,
Muhammed simbol i prehjes dhe qetësisë,
Muhammed simbol i bashkimit dhe vëllazërisë,
Muhammed simbol i luftës dhe lirisë.

Muhammed shembull për pleq e fëmijë,
Muhammed shembull n’pasuri e varfëri,
Muhammed shembull n’familje e shoqëri,
Muhammed shembull n’tubime e vetmi.

Falje kërkoj

Pamja në horizont më është turbulluar
qartë nga lotet nuk mund të shikoj,
të kaluaren skam mundesi për ta ndryshuar
i penduar sot, falje kërkoj.

Më fal o Fales që faljen e do
Robi yt sot falje të kërkon,
Me fal o Fales i Mëshirshmi Zot,
ate që dje bera, e urrej unë sot.

Qetësia Shpirtërore

Në këtë botë i varfër, në botën tjetër i pasur.

Në qenien time heshtur jeton ndërgjegja
Çmon kohën hijeshinë e botës
Qetësia hyjnore vet mrekullia
Qëndisur me pasuri pesë shtyllësh.

Pak para agimit Mëngjesin e hershëm
Në ritual pastrim shpirtëror na fton
Duhet rënë në sexhde Krijuesi na urdhëron
Vuajtjet e vdekjes të anashkalojmë.

Sa do të doja

Në ëndrrat më të bukura
Dua të shoh o Mësuesi i Njerëzisë
E të bisedoj me ty
O Vula e Pejgamberisë.

Nëse do të kem mundësi
Me mall do të përqafoja,
E për ummetin tënd
Dal nga dalë do të tregoja.

E sa do të doja
Që ëndrra asnjëherë të mos mbaroj,
E çdo moment të jetës sime
Vetëm me ty të qëndroj.

E sa do të doja
At fytyrë-nur të shihja
Që zemra të më mbushej më iman
E në rrugën e All-llahut të vdisja.

Por kjo nuk është e mundur
Por këtë gjë në Ahiret e shpresoj
E i lutem All-llahut Fuqiplotë
Në Xhennet pranë Muhammedit a.s të jetoj.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.