Tag Archives: poezi islame

Pse Allahun e harove

A s’më thua o njeri
Pse Allahun e harrove
Pse nuk shkove rrugës së Tij
Por shejtanin e pasove.

Pse harrove amanetin
Në ezel që ia ke dhënë
Pse ti ike prej rahmetit
U mashtrove me dynjanë.

Pse s’u ndale me mendue
Se n’këtë botë je udhëtarë
A harrove o i mjerë
Para Zotit që ke me dalë.

Në këtë botë ti veç punove
Pa mendue se ke me vdekë
Fjalët e Zotit i harrove
Se n’dhe trupi ka me t’u tret

Po ti dije ore vëlla
Për pendim kurrë nuk është vonë
Me lot në sy gjithë duke qarë
Ktheju Zotit mëshirëplotë

Fytyrën tënde ti ndriçoje
Me namaz dhe ibadet
Jetën me Kur’an kaloje
T’jesh i lumtur në Ahiret.

Mos e haro Zotin

Mos e harro Zotin, Krijuesin tënd,
Ai të dha jeten, Ai të dha mënd,
Të dhuroi ajrin, bashkë më të dhe tokën,
Ai krijoi qiellin i Vetem krijoi tokën.

Ezani

Ezani, ezani
Thirrja më e mirë për tek Rrahmani,
Thirrja e gëzimit dhe qetësisë,
Thirrja e shpëtimit dhe bukurisë.

Me të gëzohet njerëzia
Gëzohet, xhamia, rruga dhe shtëpia,
Është thirrja e monoteizmit dhe madhërimit
Thirrja e Xhenetit dhe flijimit.

Kush i përgjigjet thirrjes së ezanit
Aq hapa i largohet shejtanit,
Xhenetit patjetër do i afrohet
Sigurt prej Xhehenemit ai largohet.

Mos ta përbuzim këtë mirësi
Një ditë do më bëjë dobi, si mua dhe ty,
Përgjigje së tij kurë s’do i bëhesh pishman
Të betohem në emër të Atij, që quhet Rrahman.

Kush e fal Sabahun

Kush e fal Sabahaun
O Zot Ty bekoje
Me deshmorë e Pejgamber
Në xhenet dërgoje.

Ai qe nuk fal namazin
Bejme lutje për të ,
Zoti ta udhezojë
Ne kete gjendje nga dunjaja mos ta largojë.

Mësoni edhë femijet
Ta falin namazin
mosha shtatë vjeçare është fillim i mbarë
Këtë mësim me zell ka me e marrë.

Kurani fjala Allahut

Kurani është fjalë e Allahut
Fjala më e bukur e zbritur në tokë
Tek Muhamedi pejgamber i Zotit
Me pasim të tij dallojnë njerëzit nga njëri tjetri.

Leximi i tij shperblehet shumë
Per një shkronje së paku dhjetë sevape
Shperblimi vjen pa hesape.

Lexuesit e Kuranit janë të dalluar
Tek Allahu me pozitë të vecuar
Në Xhenet gradat e tyre me nder
Do i gezojne pa pushim përherë.

O lexues i Kuranit
Ti kur lexon je duke i fol Rrahmanit
Zoti me ty kenaqet dhe të shikon
Kurë nga Meshira Tij nuk të largon.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.