Tag Archives: islami

O ti qe deshiron Xhenetin

O ti që dëshiron Xhenetin,
Vallë për të a po punon,
Ditët e jetës në dunja,
Vallë si po i shpenzon?

Kalojnë ditët me shpejtësi,
Jeta jote po shkurtohet,
Çdo ditë e njejta histoeri,
Pritet një ditë që të pendohet.

Muhammedi s.a.v.s

Muhammed emër që zgjodhi qielli,
Muhammed emër për të cilin lind dielli,
Muhammed emër që emërtoi nëna,
Muhammed emër për të cilin u nda hëna.

Muhammed simbol i paqes dashurisë,
Muhammed simbol i prehjes dhe qetësisë,
Muhammed simbol i bashkimit dhe vëllazërisë,
Muhammed simbol i luftës dhe lirisë.

Muhammed shembull për pleq e fëmijë,
Muhammed shembull n’pasuri e varfëri,
Muhammed shembull n’familje e shoqëri,
Muhammed shembull n’tubime e vetmi.

Falje kërkoj

Pamja në horizont më është turbulluar
qartë nga lotet nuk mund të shikoj,
të kaluaren skam mundesi për ta ndryshuar
i penduar sot, falje kërkoj.

Më fal o Fales që faljen e do
Robi yt sot falje të kërkon,
Me fal o Fales i Mëshirshmi Zot,
ate që dje bera, e urrej unë sot.

Ezani

Ezani, ezani
Thirrja më e mirë për tek Rrahmani,
Thirrja e gëzimit dhe qetësisë,
Thirrja e shpëtimit dhe bukurisë.

Me të gëzohet njerëzia
Gëzohet, xhamia, rruga dhe shtëpia,
Është thirrja e monoteizmit dhe madhërimit
Thirrja e Xhenetit dhe flijimit.

Kush i përgjigjet thirrjes së ezanit
Aq hapa i largohet shejtanit,
Xhenetit patjetër do i afrohet
Sigurt prej Xhehenemit ai largohet.

Mos ta përbuzim këtë mirësi
Një ditë do më bëjë dobi, si mua dhe ty,
Përgjigje së tij kurë s’do i bëhesh pishman
Të betohem në emër të Atij, që quhet Rrahman.

Kurani fjala Allahut

Kurani është fjalë e Allahut
Fjala më e bukur e zbritur në tokë
Tek Muhamedi pejgamber i Zotit
Me pasim të tij dallojnë njerëzit nga njëri tjetri.

Leximi i tij shperblehet shumë
Per një shkronje së paku dhjetë sevape
Shperblimi vjen pa hesape.

Lexuesit e Kuranit janë të dalluar
Tek Allahu me pozitë të vecuar
Në Xhenet gradat e tyre me nder
Do i gezojne pa pushim përherë.

O lexues i Kuranit
Ti kur lexon je duke i fol Rrahmanit
Zoti me ty kenaqet dhe të shikon
Kurë nga Meshira Tij nuk të largon.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.