Mallëngjim

Malli më ka marrë, për ty Babi im,
Zemra po më digjet, dukem si jetim,
Kur do vish, o babi nga mërgimi shuar,
Mbi bordurë të rrugës loti më ka kulluar.

Mami më thërret dhe më mbleth si klloçka,
Prapë unë ri e pres, sytë i mbaj nga porta,
Më mungon aroma, për ty babi im,
Kur më ledhatoje mbi prerë flija gjumë.

Në ëndërr me fluturat livadhe pa fund,
Po kur zgjohem Babi nuk të gjej kërkund,
Malli më shkrumbiti shkova në telefon,
loti pika-pika numrin realizon.

Kur të dëgjoj zërin, zemra më gufon,
Lot nga syri Mamit si çurga pikon,
Hajde, Babi hajde, lëre pasurinë
Ktheu ti në Mëmëdhe të mos kem, mallëngjim.

Ah e shtrenjtë e Babit, o ylli polar,
Për një jetë të mirë, mërgimin kam marë,
Ah moj bija ime po digjem si llavë,
Bukë e krip të ha vetëm të kem pranë.

Poezi dërguar nga: Veron Hoxhaj

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.