Tag Archives: poezi per nenen

Lamtumire

Mbeti e vetme, pa nënë,
Dashurinë e saj nuk e shijoi,
As këngët e djepit nuk i dëgjoi,
As më të bukurat melodi,
Që dalin nga goja e një mëme
Me të cilat rritet një fëmijë.
Pranë djepit nuk ndodhej,
Ajo që i dha dritën, ajo që i fali jetën,
Të cilës, pa fjalë, i mungonte,
Dashuria e ngrohtë e një mëme
Që në shqetësime ta qetësonte.

Pse, o nene?

Pse me braktise, o nene?
C’faj ka nje foshnje e mitur?
Pse nuk me fale pak ngrohtesi?
Po me le vete me u rritur?

Ku u zhduke ti o nene,
kur une per ty pata nevoje?
Po dhimbje per mua nuk ndjeve,
shpinen ku ma ktheve?

Prej cfare dashurie
me ke lindur mua?
Me se ke ushqyer,
me dhimbjet dhe lotet e tua?

7 dhe 8 marsi

Dy festa te bukura te princerve te mij,
njera ne shkolle, e tjetra ne shtepi,
njera e mesueses e tjetra e nenes,
te dy shkelqejne si drita e henes.

Nënës sime

Kaq shumë kisha për të të thënë
Po mbeta larg e larg mërguar
Në këto ditë, e dashur Nënë,
Më mirë ti më ke kuptuar.

Për ty dhuratën kam menduar
Edhe punuar gjat’ e gjatë,
Porse më mbet këtu, në duar.
Ti mbylle sytë këtë natë.

Por ndjej se, duke e lexuar,
Më zbutet dhimbje e kësaj zije.
Mirësia jote e patreguar
Më lidh me ty me mija fije.
Edhe çdo natë e njëjta ëndërr

Në ëndërr ti më rri kaq larg
Si më rreh zemra, ta dish!
O Nënë, Nënë, vallë s’di
Tek unë si të vish?
E njëjta ëndërr net për net!
Si më rreh zemra, ta dish!
O Nënë, Nënë, përse nuk do
Këtu, tek unë, të vish?

Nëna

E dashur nënë
Sa shumë të dua,
Ti je njeriu më
I shtrenjtë për mua.

Më edukove
Më mësove,
Të gjitha gjërat që
I përjetove e mi tregove.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.