Qetësia Shpirtërore

Në këtë botë i varfër, në botën tjetër i pasur.

Në qenien time heshtur jeton ndërgjegja
Çmon kohën hijeshinë e botës
Qetësia hyjnore vet mrekullia
Qëndisur me pasuri pesë shtyllësh.

Pak para agimit Mëngjesin e hershëm
Në ritual pastrim shpirtëror na fton
Duhet rënë në sexhde Krijuesi na urdhëron
Vuajtjet e vdekjes të anashkalojmë.

Ezani përhapet në tërë qytetin
Obligim i Drekës na prêt
Mbledhur janë shumë hapësirën mbushinë
Mbretëron madhështi qetësi në Mahsher.

Pastruar vejmë në Ikindi
Gjysmë hapësira tani e plotësuar
Ndëgjohet ende zëri ejani në shpëtim
Të mos ndiejmë azapin e varrit.

Shumë- shumë e shkurtër është sexhdja e Akshamit
Të kalojmë rrëshkjitazi urën e siratit
Mbushur me lehtësi dhe liri
Na vërshojnë begatitë fisnike.

Ejani shijoni lehtësi hyjnore
Jacija me kënaqësi na mbërthen
Lehtësim nga vuajtjet e xhehenemit
Një shtyllë falja pesë vakte na obligon.

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.