Tag Archives: bukuroshja ime

Të doja njerinë

Me sytë e dhimbjes, pashë heshtjen,
një heshtje të zezë, si nje pus i zi,
Me sytë e mendimit, lexova buzëqeshjen,
atë lloj buzëqeshje, që veç unë e di.

Me sytë e qiellit, pashë lumturinë,
ndjeva emocionin, forcën dhe fuqinë,
Me sytë e jetës, botën dashurova,
mbi të gjitha, mësova të doja thellë njerinë.

Poezi nga: Valentina Llapri

Fjalet per ty nuk mbarojne

Ti je si nje engjell qe ec duke ndricuar
Edhe sikur deti ne ngjyre te jete formuar,
Edhe sikur toka ne leter te jete shnderruar,
Nuk do te me mjaftone per te te pershkruar.

E bukur, e ndjeshme, e delire,
E bukur si dielli kur eshte duke perenduar,
E shkelqyer si hena mbi oqean pasqyruar,
Dikush mund te thote se paskam tepruar.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.