E beftë ardhja yte

Tek ecje si zvarritja e vonesës së viteve
kur koha shtrin harresën mbi ne të dy,
u dergjëm larg, sa larg syrit të përmalluar,
larg dhembjes që vragë të shumta la
pas refleksesh rozë të kohëve të shkuara
ndonëse, për dashuri u betuam.

Ti ike dhe pas vetes le vetëm erë malli!

Ecja si e dehur mbi gjurmët e lëna dikur,
me trishtimin mbërthyer në mua,
me valixhen pikëllim stërmbushur,
copëza letrash nga kundërshtitë gërvishtur.
E tëra i përngjet një stine pa gjallëri,
në arkën e kujtimeve, dehje e marrëzi.

Kur ti ike, pas vetes le vetëm erë malli!

E dija, e ndjeja ardhjen tënde të beftë!
Atë ditë, papritur u ngjize në mua,
padron u ndjeve i imazhit tim të gjymtuar,
mbetur kujtim i zverdhur në sirtarin e vjetruar.
Krejt u mbyll veç me ca letra të djegura,
ëndjesh të ndrydhura e fjalësh të përhedhura.

Më pas, ti ike, kudo mbretëroi erë malli!

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.