Nuk munda, unë

Ti nuk munde kurrë të më jepje dashuri
Aq sa unë nuk mund të ndjeje ti për mua,
Edhe zgjodhe që të zhdukesh përgjithnji
Kurse unë s’e zgjodha vetë që të të dua.

Ti nuk harron të vizitosh ëndrrat e mia
Nuk pranon të quhesh e harruar,
Ndoshta përpiqesh t’më kujtosh, që dashuria
mund të jetë e gjallë, duke munguar!

Ti nuk munde e kurrë s’arrite të kuptoje
në shpirtin tënd a ekzistonte dashuri,
Edhe zgjodhe brenda vetes të kërkoje
E unë zgjodha të të dua përgjithnji.

Paskëtaj nuk munda unë të të pranoja
Dhe pse zemra kishte marrë tëndin drejtim,
E kërkove, bëre ç’mos të të harroja
E unë zgjodha të të vuaj si kujtim.

S’mund të japësh dashuri kur është nevoja.
Dashuria nuk është gur, por një burim!

Poezi nga: Bledi Ylli

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.