Kush ma thotë?

Kush ma thotë, se u be shumë mirë?
E se vendi po ndryshon,
Nuk fitohet me sehir”
Asnjë gjë, qe s’meriton!

Nuk të jep mali, dhurata,
E as “bjeshka bimë pjellore”!
Po nuk derdhe, djersë pas djerse,
Nuk e ben “tokën gaztore”!

Ara s’vete tek kolltuku,
Ku ke nisur me leshu rrënjë!
Pa e mihë, e qarë, me plugun,
Nuk di fara me zanë vend!

E po s’mbolle, nuk korrë dot,
Kështu ka qenë me mijëra vjet.
Plot një vjet e qanë me lot,
Thua në këtë vend gjë nuk ka mbet.

Bujqit thua se “kanë ikur”,
E barinjtë, nuk janë gjëkund!
Nëpër strofka tujë dremitur,
Duan “lodhjes me i dhanë fund”!

Pa le te dalim ne “dhe te huaj”,
E ta shohësh si punohet.
Do mërzitesh shumë po druaj,
Pse atdheut i largohesh!

Madje, s’di si do ja besh?
Se do mbushesh halle shumë!
E kur s’ke ndaji zgjedhje tjetër,
Doemos do futesh n ‘punë.

Por tash ma, në “arë te huaj”,
Apo gjetkë, me një fabrikë,
Për te korrat nuk po druaj,
S’janë për ty i imi mik!

Dikush duhet, te jetë pranë sofrës,
Ku jem rritur djalë pas djali,
Na “mallkon loti i lokes”,
Se për ty do ta zë malli!

Poezi nga: Sahit Shala

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.