Tag Archives: te dua

Nje jete te tere te kam kerkuar

Para pasqyres rri e heshtur
Veten shoh por nuk e njoh,
Se prej kohesh jam e qeshur
Ndaj s’e njoh ate qe shoh.

Vezullojne syte e mi
jo nga dhembja por nga gezimi,
Zemra me bucet ne gji
Shpirti s’ka fije trishtimi.

Rrezaton fytyra ime
Buza qeshur rri gjithmon,
Mendja nuk ka me mendime
Vec per ty ajo mendon.

A e sheh se c’me ke bere?
Ku ke qene deri tani?
Te kam kerkuar nje jete te tere….
Nje jete te tere te kam kerkuar.

Kurorezimi

Nëse një ditë hapat e ëndërrave tuaja
rastisht do të sjellin
poshtë shtëpisë së zemrës sime
e zemra jote plagë aty do të ndalet për një çast,
atje,
mes erës së luleve në botën e zemrës sime
që troket butësisht për të qenë së bashku qoftë dhe për një çast,
për një psherëtimë, për një rrahje zemre,
kokën mbështetur mbi gjoksin tim,
buzët e mia mbi ballin tënd

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.