Tag Archives: kujdes

Trishtim

Shi, ere, furtune, stuhi,
qielli ben nje zhurme e drite te tmershme
trishton shpirtin
sa nuk ta merr mendja!
Ate kohe je ne vendin
ku nuk shkon kurre
me endje e me deshire,
njerez qe kane nevoje per ndihme,
femijet qajne nga dhembjet
sikur as nenat nuk munden t’ju ndihmojne!
Dhimbje o Zot trishtim ne shpirt…

Kerkim gjurmesh

Me kujdes,
nën fuqinë e arsyes,
vështrojmë syhapur,
nëpër shenja fërkemash,
shohim lashtësinë,
dhembja dhe krenaria,
gërshetohen në gjurmë
mbresash e kujtimesh
e vërteta me rrënjët e së kaluarës,
rrezon mbi themelet e së ardhmes,
gurët e harlisur,
ndër shekuj peshohen me menҫuri kohe,
zënë vend -marrin uratën,
si amanet ndër shekuj.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.