Menada

Dikur kam qenë e rëndomtë:
Rrija ndanë fasuleve të tim eti,
Duke u mëkuar me gishtat e urtësisë.
Shpesët jepnin qumësht.
Kur plaste bubullima, fshihesha poshtë një rrase.

Nëna e gojëve nuk më donte.
Plakushi u rrudhos dhe u shndërrua në një kukull.
O, jam tepër e madhe dhe tashmë nuk kthehem:
qumështi i shpesëve – janë pendët,
Gjethet e fasules janë memece, si duart.

Ky drapër hëne pakkujt i bie për hosh.
Piqen të vdekurit në gjethet e rrushit.
Mes nesh është gjuha e kuqe.
Mama, sikter prej oborrit tim, –
Unë po filloj të ndryshoj.

Gllabërues, o kokë qeni,
Ushqemë me frutat e territ.
Qepallat nuk mbyllen. Koha
Kundron shkëlqimin e pambarimtë
Prej kërthizës së madhe të diellit.

Duhet t’i gëlltis të gjitha këto.
Ledi, kush janë ata të panjohur në vozën e hënës, –
Që flenë të dehur, me këmbë e duar në grindje?
Nën këtë dritë gjaku duket i zi.
Thomani emrin tim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.