(…Pa titull 2)

Mbrëmja vetullat ngrysi. Se ç’kuaj
hingellijnë n’oborr, nuk e di
Dje na humbi rinia, më thuaj
Dje u puthëm së fundi të dy?

Trojke e vone, ç’gërhet? Me ngadalë!
jeta jonë as la gjurmë gjëkund
Ndoshta nesër, në shtrat të spitalit
Do të prehem në paqën e pa fundë

Apo ndoshta papritur do ndihem
I shëruar e plot gjallëri
Dhe do rri të mbaj vesh, gjer të shkrihem
Shushurimn’ e qershive në shi

Do harroj ç’plagë zemre më brejtën
Këto vite të turbullt stuhishë
O fytyrëz, e dashur, e shtrenjtë
Ndër kujtime, veç ti do më ndrish

Mund që nesër të dua një tjetër
Po. Ta dish dhe asaj, orë e çast
Veç për ty për mikeshën e vjetër
I përmallur gjithnjë do t’i flas

Do ti flas për të bukuren kohë
Kur ne shkriheshim n’ëndërra blu…
Koka ime e krisur moj kokë…
Ku t’u shkrep të më shpijësh kështu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.