U ZU DIELLI

(per Enver Malokun)

U zu dielli ne breg te diellit
ne diten e njembedhjete te kallnorit
kur fushen e mbuloi mjegulla
e malet u qullen ne lot.

Aty ne nje perdhese te nje shtepie
Eva qe e linde nga brinjet tua
mandej vajza e te dy djemte
rrisin lulen e pritjes me lot

E njat zemren tende te madhe
provuan te te marrin me lakmi
dhe ne fund te shituan ne zi
fjalen e bardhe e zemren e kuqe

E dije ti dhe me sy te mbyllur
se te gjitha klithmat e katundit
pa kaluar kullojsen e qytetit
jane vetem lojra qe shkojne huq

Si kalove gjithe ato baltera
me kemishe te bardhe si bore
te ngjyer kuq ne jake e te zemra
me njat balle te rritur kunore

Dhe ajo fytyre e zverdhur si hena
foli heshtazi se po shkoje qete
te zoti yt qe pret gjihapur
si krua dhembje e mall perjete

Si bir sllavi si shpirt skllavi
horet vrasin ne pabesi
me te vjeter per nje krim te ri
kthehen ne pyllin e vet te ariut

E Naku shton

Te zeze flokezeze me qerre te zeze
po shkelin ne faqe te njeriut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.