Pëllumbi i bardhë

Atij pëllumbi të bardhë
në botë më i miri,
që në sqep fort mban
një degëz ulliri…
Atij pëllumbi të lehtë
që po fluturon,
e besoj vërtetë
kur Dreni e pikturon..
Në sytë e tij ninëzat
e tua po shkrihen,
e në zemër ritmet
me tuat përtërihen…

Vizatoje, ngrije n’erë
duke e mbajtur në dorë,
sille disa herë
rreth globit tokësor!

 

2 Responses to Pëllumbi i bardhë

  1. Gazmir says:

    Keq

  2. sabri coka says:

    kur vjeshtes vendin i le vera dhe zogjte shtegtojne larg e larg nga gjethet rrezon era si fjongo te arta per mbi park.

    kur vjeshta zverdhon ne vreshta bistaku i rrushit bukuuri me begatine qe sjeh vjeshta gezohem une gezohesh ti.

    o vleshte e arte o stine e zjarrte ti mrekulli e punes e sone nga fryti yt i begade njeriut faqet i kuqojne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.