KU NA MBETE MOJ MEDVEGJE

Ku na mbete moj Medvegjë

Në Ballkan në sytë e botës,
Të përzunë nga e jotja votër,
Shumë nga dhuna e dikush nga frika,
E lanë vatanin në duar të liga.

Dikur ishe shumë e madhe,
Zëri të ndihej përmbi male,
Në çdo shtëpi përkunde djepa,
Pate burra, të zotët qe besa.

Trimërinë e Zenel Hajdinit,
E përtriu lufta e Hashimit,
Fshat i vogël është Kapiti,
Prej nga ishte Florim Rushiti.

Këtu u kënduan këngët e Qamilit,
Shqipja e bukur e Akademik Idrizit,
Mësues i popullit Bafti Kqrasniqi,
Valle e popullit, mësues Ramizi.

Nëpër kohe rrënjët ti preki
Profesor Ismajl Muharremi
Ne bjeshke te Tupalles ta ruejti Plisin
Atdhetari Brahim Salihu.

Vesë mbi lule shkroi Dylberi,
Mbi të vërtetën Halim Hyseni,
Në çdo vend për ty e ngrit zëri,
Atdhetari Sadik Jashari.

Shume djem te qmuar ka dhen Medvegja
Nder ta ishte dhe Veli Deda
I pa lodhur pendën se ndali,
Profesori Rexhep Abazi.

Veprimtar shume te devotshem
humanist dhe intelektual
çdo kush per ty diçka ka dhene
Ka dhe shum ,shum te tjere
Kerkoj ndjes qe s’ poj permend.

Tupallë, shtator 2011.
Faleminderoj per korigjome prof.Abazin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.