Nje Nene

Askush s’mund ta dijë sa vjet ka:
ajo është e mocme sa dhimbja,
ajo është e re sa krenaria!

në shtepizen e qetë s’ka njeri,
pervec fotografisë së dy djemve të saj:
në nje mal me borë ranë për liri.

njerën kembe e ka te paralizuar,
gishtat e duarve i ka të holluar nga soda:
ajo që në vegjëli ka larë rroba. 

megjithatë as tani nuk rri shtrire,
(“s’mund te rri kurrsesi” , thote ajo.)
në oborrin e vogël del qe pa gdhirë.

në kopshtin e saj ka shumë trëndafila,
të kuq e të bardhë gjer në vjeshtë.
(midis tyre ajo ngjet si fiongo e zeze!)

ajo con tufa ne varret e të rënëve,
u fal të rinjve të fejuar në lagjie,
u fal të gjithëve për ditë feste e dasme…

asaj jeta nuk i dhuron lule:
ajo tërë jetën rriti trëndafila
për lirinë dhe njerëzit e mirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.