LUMË I TOKËS SIME

– Buron n’Tokën time

Dhe derdhesh në det?…
– Popullit ia bart ëndrrën
Këtu e mijëra vjet…
– Pse gjarpërove shtegun
Kur e bëre shtratin?
– E gjatë ishte udha
Kështu e patëm fatin!
– Pse s’ndalesh një çik
Nën Shelgun e Vjetër?
– Ndale një çast lapsin!
Hë, ka gjurmë në letër?…
– Rrjedh mes dy kodrash
Tepër i ngushtë fyti!…
– S’ka gjë, pak më poshtë
Bëhem vetë i dyti…
– Pse e shton nxitimin
Në secilën ujëvarë?
– Çdo valë do që detin
      Ta puthë sa më parë.
– A e ndërron ca rrjdhën
Për lulet në kodër?…
– Punëtori loz me mua
Si fëmija me lodër…
– Sa shumë i vlen Tokës
Ngado hiqesh zvarë…
– Hiç më shumë se ty
Gjaku ndër damarë…
– Ku e merr përditë
Nxitimin e valës?
– Aty ku gjen ti
Madhështinë e fjalës.
– Vallë, kush ta dhuron
Tërë këtë gurgullimë?
– Ai që ta falë ty
Këngën, melodinë…
– O lumë, do të doja
Të jem lumi vetë!
– E unë t’jem dëshmor
I popullit tënd…
– Merrmë o lumë me vete
Sa shumë që dua!
– Eja t’vijosh rrugën
Po zura në thua!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.