INTERPEJSAZH

Qiell madheshtor, i ftohte, pa kufi
Antenna te kerrusura mbulojne dhene
Antenna qe mardhin e dridhen ne shi,
Qe si krahe te thate kercenojne hapesirat,
Si shkopinj te verberish trokasin mbi çatira
Kudo antena. Antena. Antena.
Nga perendimi ne lindje. Nga jugu ne veri.

Mbi shekullin XX breron e fryn
Mbi rrafshultat e nxira, nen qiejt e laget
Plot emblem ate vjetra, mbuluar me ndryshk,
Shtrihen qytetet e Evropes si hidalgot.
Vende dhe popuj te vene nen urdher,
Nen dimrin e madh rresht jane strukur
Shtete te perdale me dyzet flamure,
Me sovranitet te kufizuar
Shtete eunuke.

Bie shim bi trojet e paktit t’Atlantikut
Mbi gubernat e Traktatit te Varshaves bie shi
Dy ikset e shekullit XX nate e dite
Brerima e kohes i rreh me furi.
Ne netet e dimrit a s’ndjeni valle
Nje mundim, siper botes, nje rropatje pertej,
Dy X-t e shekullit, ne dy kryqe varresh
Supershtetet duan t’i kthejne.

SHBA, BRSS, ç’hibrid i tmerrshem!
Nga kryqezimi i tyre doli ky SHBBRASS.
Mbi çatine e vjeter te botes, potershem
Koha rrebeshin e saj zbras.
Por popujt midis shume sekretesh dine
Dhe sekretin si varrosen perandorite e medha
Romat, Samarkandet, Vashingtonet, Moskat
Fituan shpesh toka, flamure, vota,
Por shekujt kurre s’i fituan ata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.