Atë Ditë Shpresoj Të Mos Jem

Një ditë ti s’do të jesh më xheloz,
s’do më pyesësh pse u vonova shumë,
kur të vij rrotull nëpër shtëpi,
s’do më ndjekësh me vështrim, si dikur.

Nuk do të zerë gjumi me emrin tim,
s’do të zgjohesh nga ëndrra për mua,
nuk do të jem më pjesë e jotja,
s’do shqiptosh më fjalën: “Të dua!”.

S’do t’më mbash më brenda teje,
do të grindesh shpesh, oh sa shpesh!
Unë do lodhem, do thyhem, do tretem
e për veten time do t’më vijë keq. 

Atë ditë shpresoj të mos jem më,
të paktën do të kete mbetur emri im
dhe ti do t’më sjellësh në mendje
si një copëz ëndrre, si një kujtim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.