Erë që fryn ëmbël

Erë që fryn ëmbël mbi tokën e nxehur
Ikona kujtimesh rreshtohen ne rradhë.
Ti, pret në një qosh e heshtur
Unë të shoh nga larg e s’mund të të marr!

Ikona më e bukur e kujtimit më të bukur,
je ti, por unë nuk të flas dot.
Dashuri e spostuar në një qosh’ kujtimesh
E megjithatë nuk i largohesh dashurisë!

Vezullon e etur mes mëshirës, shpresës, fatit
Pret të afrohesh e udha fantazon pa fund.
Sa larg dashurisë u harruam, unë dhe ti
…kujtime monotone, mbrëmjeve me yje.

Une të gjej dhe me sytë mbyllur
Ti kot nxitohesh të më vish përpara.
Te dalloj nga larg, e di, s’mund të tê marr,
por s’ka sesi mos të vendos ty para çdo kujtimi.

Njerëzit duan me ngulmë t’u shpetojnë disa kujtimeve
Pikërisht ato kujtime, nuk mund t’i harrojnë kurrë!

 

Poezi nga: Bledi Ylli

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.