I besova luledeles

Në dërrasat e shtëpisë së vjetër
Kishte çelur një lule dele,
Ç’më solli pranë një moshë tjetër
Pasditen e artë të një të Diele.

Ish koha e dashuris sime të parë
Kur lulen pyesja më do apo s’më do,
Kur këmbët bëja gjak nëpër ugarë
Të shihja kur kthehej ajo.

Asnjëherë nuk e gjeta dot vetëm
Por ngopesha të paktën duke soditur,
Ajo më zbukuronte ditën dhe jetën
E nuk lodhesha kurrë duke e pritur.

Ajo më shikonte me bisht të syve
Dhe ulte kokën me faqet flakskuqur,
Ndërsa mbrëmjeve unë i flisja yjeve
Besoja Zotit ajo ti ish lutur.

Por…S’na ndihmuan ne yjet
Na ngritën mure me zakone arkaike,
Nuk mundëm të takoheshim kurrë të dy
Se unë isha Musliman dhe Ajo katolike

Uroj të ket gjetur kujdes e mirsjellje
Në s’është gënjyer nga një lule deleje.

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.