Zëri i dëshirës

Një i ”rritur”i moshuar, me ca vite përmbi shpinë
I lëkundur ne djep malli mes ninullash nostalgjike.
Një dëshirë m’erdhi spontane të takoja fëmijërinë
E më shpuri të jetoja, ato vite fantastike.

Eh sa shumë që kemi ecur, pa vetëdije të nxituar,
Sa të ëmbël ato vite ajo ”koha” shumë më parë.
Jemi ndarë me njerëz gjaku edhe miq kemi harruar,
Dhe nga motra e nga vëllai pa kuptuar jemi ndarë!

Ç’puhiz malli më përk’dheli e më bëri pesë vjecar?
A mos ish’ dëshirë e ndrydhur, që nga shpirti del pa zë?
Kur jetojmë të gjithë së bashku c’mund të kemi për të ndarë?
Veç një fjalë, një buzëqeshje, një mirëmbrëma dhe asgjë!

Po kam mall ta haj e mira. Ti nuk ke ashtu si unë?
Unë nuk vi nga planet tjetër, porsi ti m’tregon pasqyra,
Lëre smirën e inatin, nxirr njeriun që fle ”gjumë”,
Mos lejo kurrë buzëqeshja, të t’largohet nga fytyra!

Një i ”rritur” i moshuar, me ca vite përmbi shpinë,
Si fëmijë disa momente me sy mbyllur përjetova,
Vërtetë trupi mund të plaket, por se mposhtë dot dashurinë,
Edhe unë se kisha humbur vetëm thjeshtë e rikujtova!

Poezi nga: Bledi Ylli

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.