Mos, mi ndaj

Mos mi ndaji, heroit e kombit
Që luftuan për ketë dhe!
Është e mbrapsht në ditë të sodit,
Këto prapësime ti bëjmë ne!

Se partitë janë punë “sa grima”,
Kur për kombin behet fjalë,
Për ato, Bija dhe Trima,
Qe luftuan për ideal!

Kombi i banë, te tanë me i kokë.
Pa dallim ne fis e farë!
Aty është “shenjtërimi jonë”,
Qe na banë me u thirre shqiptar.

Ne vend te kësaj, do jetë me mirë.
Te tanë bashkë me u be “një fjalë”.
Na mungon shumë “Uniteti”!
E prej rendit shumë kem dalë.

Paqen gati njëzet vjet.
Por “Lirinë se pamë gjëkundi.
Askush faji, veti si qet.
Se thotë “veti, burrë e shkua, burri”!

Siç kem nisë me u “katandisë”!
Çka me thanë” bijve në varre”?
Njëqind vjet i thërret lirisë!
Dhe e humbë, për asgjë fare!

Ka a’rdhë koha me thirre mendjes.
Se dikur ,do behet vonë!
Shumë, sa shumë ‘pushkës e t ‘pendës.
“Nami i tyre, na mallkon”!

Mblidhuni tok, o bijë te shqipes.
Se veç bashkë, e bëjmë fuçinë!
Ta shpiem kombin, n ‘rrugë te dritës!
Ta “gëzojnë brezat, që vijnë”!

Poezi nga: Sahit Shala

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.