Heshtje memece

Ashtu, në heshtje shkeli nata
Në heshtje të thellë mendimet vijn’,
Heshtje memece, me ”këmbë” të gjata,
Heshtje e stërgjatur, pa mbarim!

Ka dhe momente që do heshtje,
Pa arsye, ashtu kot,
Edhe heshtja sjell kurreshtje,
E kurreshtja, ënd’rra plot.

Ndjenja malli të çuditshme,
Seç më shtyjnë në fantazi,
Nata sonte është e frikshme,
Unë e dua, për çudi!

Nje dëshirë sa vjen e rritet,
Mes dëshirash triumfon,
Një dëshirë qe s’plakën vitet,
E dëshirë mbeti gjithmonë!

Ku është shkruar dashuria,
Në çfarë zemrash fshehur rri?
Nga një anë, doja ta dija,
E nga një anë, më mirë që s’di!

Ngrir bërë akull zemra ime,
Shkrin ngadalë në të tuat duar,
Hidhe poshtë, bëje thërrime,
Fundi, mos t’i vij, ”lënguar”!

Kur dëshpërimit i ikën heshtja,
Edhe “shpirti” ulërret,
At’herë zemra nga kureshtja,
Fillon prap të “hyj në jetë”.

Por zemra ime qëndron e heshtur,
E as shpirti s’ulërret,
Në kërkimin tënd pa rreshtur,
Ndoshta akoma ty të pret!

Ashtu, në heshtje shkeli nata,
Në heshtje të thellë humba dhe unë,
Heshtje memece, me ”këmbë” të gjata,
Si çdo natë më vër në gjumë!

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.