Meditimi i një muzgu

Frymonte shpirti buzës së detit
Dhe pafjalësia bëhej art,
Nuk vinte më zhurmë e qytetit,
Tashmë çdo gjë u bë e qartë.

Isha larguar nga fryma jote,
Buzës së detit në muzgun gri,
Do t’ jem pjestar i kësaj bote,
Pjestare e saj do t’jesh dhe ti.

Isha larguar nga sytë e tu
Me pafjalësinë në shpirt ngarkuar,
Në muzgun gri e detin blu.
Dua të them, ”isha larguar”.

Tanimë, jam larg prej teje,
Aq sa dhe dielli në perëndim,
Nga ty që endesh nëpër deje,
Nga ty që quaja, gjaku im.

Do t’kem ty breng’ a nostalgji,
Ndoshta ditar mbushur me kujtime,
S’kam frikë si do t’shpëtoj nga ti,
Frikën i’a kam unë vetes sime!

Si të shpëtoj nga ky që jam,
Nga muzgjet mbushur meditime,
Një distancë pa fund na ndan,
Pa fund, sa dashuria ime!

Poezi nga: Bledi Ylli

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.