Mbretëria ime

Nëse ti do t’ishe ujë
Unë do t’bëhesha, shkretëtirë,
E do t’prisja që të vije
Me shumë etje e dëshirë.

Nëse ti do t’ishe qiell
Unë do t’bëhesha, një yll,
E tek ty i strukur thellë
Sytë, të hap edhe të mbyll.

N’ato orë, kur je me mua
Dhe pse je veç një kujtim.
Pafundësisht më shumë të dua
Rrënjët ke në shpirtin tim.

Ti një ndjenjë që vjen e etur
Brenda meje e ndez zjarr,
Dhe pse hyn e del pa pyetur
Unë të dua si i marrë.

Je pikturë në zemrën time
Që askush nuk të shikon,
Ti je muza ”klandestine”
Që me gjakun, qarkullon.

Je një plagë mbushur kujtime
E që kurrë s’munda t’a zhduk,
Mbretëron në jetën time
Të shërbej, si një evnuk.

Poezi nga: Bledi Ylli

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.