Dorë për dorë në rrugë të jetës

Hajde moj e mirë,
Hajde moj e shtrenjtë,
Hajde o yll mali,
Me shpirtin e argjëndë.

Hajde grua e jetës,
Hajde trëndafil,
Hajde moj sorkadhe,
Me shpirtin e mirë.

Hajde dhembje jetës,
Hajde sakrificë,
Hidhe, hidhe, këmbën,
Se më dhemb në shpirt.

Të dy të bashkuar,
Ngjitur mish dhe thua
Unë të mbajta ty,
Ti më mbajte mua.

Rritëm djalë e çupë,
Rritëm nip dhe mbesë,
Unë isha kollona,
Ti ishe si bletëz.

Bashkë dhe të bashkuar,
Zoti të na marrë,
Dorë për dorë si jemi,
Të biem në një varr.

Poezi nga: Veron Hoxhaj

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.