Lermë të qetë

Mos mu afro, nëse më ke lënduar,
Zemrës të kam nxjerrë si ogur të keq,
zgavrës së gjirit zien llavë e pashuar,
në s’do që të të djeg, lermë të qetë!

Mos fol, nëse timbri zërit del djallëzuar,
nëse pabesisht, më thyen si degë,
pranoj shuplakën nëse kam gabuar,
aspak përuljen kur kam të drejtë.

Se dua varësinë, paktin e kushtëzuar,
s’dua të jem, pre robëreshe në rrjetë,
dhe pse egërsisht fluturoj zemëruar,
asgjë s’më zbut, nëse nuk dua vet.

Prej fluturimit qiellor, ti më ke rrëzuar,
m’i shkule pendët një nga një në krahë,
por, kur më shpoi shigjeta e helmuar,
acarin ethshëm ndjeva të villte në prag.

E megjithatë, kaltërsive mbeta fluturuar,
atje, ku më flladit ëmbël i bukuri qiell,
ndaj të them;”Lermë të qetë, o i uruar”,
T’më spërkati rrezja e të vetmit diell.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.