Dikur

Mbrëmje heshtur, hënë e plotë,
End’ i humbur në hap’sirë,
Të kërkoj e s’të gjej dot,
Je një yll i fshehur mirë!

Dikush, dikur, diku më tha,
Pa ty se dua unë jetën time,
Kjo jetë dihet një fund e ka,
E gjer në fund ka dhe premtime!

Fjalët janë bosh e i merr era,
E bashk’ me to dhe ty të morri,
Një zemër rri të pret tek dera,
Tek ajo derë që ty të nxorri!

Hënë e plotë, mbrëmje e heshtur,
Fjalë, veç fjalë që s’kanë të rreshtur,
Shfletoj, kërkoj, nëpër mendime,
Gjersa merr gjumi, zemrën time!

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.