Malli

Mall, dhimbje dhe lot
Ishin ditë dhe netë të bukura kur pranë teje isha,
Në mendjen time u thurrën ëndrra që kurrë nuk i prisja,
Çdo natë kur sytë i mbyllja, emrin tënd thërrisja.

Thërrisja dhe thoje të dua
Dhe përjetë do të dua,
Nga zemra ime kurrë,
Nuk do të shuaj.

Zot faleminderit për gjithçka që meëdhurove,
sonte po mbyll sytë  për dikë që dashuroj,
Dhe kur mengjesi zbardhte,
Prisja me padurim të vija e të takoja, të perqafoj.

Këto ditë dhe net për mua kurrë nuk ndryshuan,
Ishin dhe do jenë gjithmonë në zemrën time të shkruar,
Ti nuk mundesh ta mendosh sa shumë më ke munguar,
Asgjë tjetër nuk kam menduar.

Veç netët që me ty i kam kaluar më bëjnë të jetoj,
Dhe pse nuk të njoh e kjo largësi na largoi,
E vuaj çdo sekond që ty s’të shikoj,
E di që nuk jam më ai që dikur të dashuroi.

Tani vuaj për ty që dikur të kisha,
Lotët nuk më pushojnë kur për ty mendoj,
Nuk mundem të bëj asgjë vetëm të kujtoj,
Ndez një cigare,  kujtimi yt dua bashkë me cigaren të mbaroj.

Por në fakt po digjet jeta ime,
Malli veç po shtohet, dhimbja ghithashtu,
Loti më rrjedh ndër sy dhe në buzë ndalon,
Mes fjalëve të heshtura diçka po dëgjon.

Poezi nga: Avni Bucpapaj

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.