Në dhe të huaj

Sa lot dhe vuajtje
me veten time kalova,
per rinine e humbur
qe ne dhe te huaj e çova.

Kur kishim varfërinë
kishim dhe dashurinë,
tani pará kemi
nga jeta të plakur jemi.

Ato vite githmonë i kujtoj
me mall dhe nostalgji,
në rrugët e qytetit të huaj
e vetme dhe pa dashuri.

Kur në rrugë ndonjë shok takoj,
që gjuhën time të flasin,
lumturohem nga ëezimi,
për ato vite të flasim.

Për rrugët e Tiranës,
malli sa shumë më merr,
sikur gjith ato ngjarje të mos ndodhnin,
dhe unë bashkë me shoqërinë time atje të jem.

Pse Zoti im i madh
neve na zgjodhe,
në moshën më të bukur,
në dhe të huaj na hodhe?

Dhe vitet ikën dhe vanë
nga sytë e mi dy pika lot ranë,
kush ato mbrapsht do t’i kthejë
që të lumtur ne veten ta ndiejmë.

Me këto mendime eci
e vetme në rrugë të huaj,
me shpresën që një ditë
do takoj shoqërinë e harruar.

Poezi nga: Margarita Llane

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.