Dy mjeshter

Në një shtëpizë te vogël fshati
Në katër shtylla, një çati,
Aty babi im punonte,
Dhe e quante “punëtori”.

Me një copë të mbrehtë, metali
Gdhendtë drurin me nxitim
Duhej “nxjerrë bukën e gojës”,
Një tufë fëmijë, prisnin ushqim.

Ishin shumë dot si numëroja
E as vitet nuk ua dija,
Dadë e bacë tanëve i’u thoja,
Ne telashe te mos bija!

Babi kishte kësulë mbi kokë
Se largonte asnjë çast,
Ashtu duhej të ishte “burri”.
Thua për ketë, ai kishte bast?

Rrugët e fshatit, plotë me gropa,
Për “çudi sa na ndihmonin”
Se aty shpesh prishej qerrja,
Për tek ne, me vrap nxitonin!

Ai i priste më zë të “lartë”
Së “ashtu flisnin te tanë”,
Fjalë te ëmbla “miradije”,
Kurrë se lenin pa i thanë!

Si “dy mjeshtër ne që ishim”
Babi plak e unë fëmijë,
Ndonjë gjë unë ia ofroja,
Si me qenë ndaji ndihmës i tij.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.