O njeri

Si s’te «plasë» për shumë reth teje?
Kjo te ndodh, pa resht, qdo qast!
Apo behësh «ai kokëforti?
Dhe per k’te sikur “ve bast”!

A do knaqem, a do shqyhem?
A do mbahem, a do qeshem?
Halle, halle, qenja jote!
Nje me tjetrën, seq po ndeshën!

«Dikush mbahet, kryeneq».
Sikur botën ka per vehte.
Ulu poshtë,” o djallë a dreq”!
Se nuk di qka me t’thanë tjetër?

Tjetri n’dorë mba disa lugë.
E nuk di kurrë me «mbushë trastën».
Kurse tjerët rrugë me rrugë.
Seq kanë mbetë, dashten e s’dashtën.

Ca te tjerë, na ngrejnë dolli.
Turrën,shqyhën e bertasin.
Per te tjerë qe i kanë përbri.
Asnjeherë, mendjes si thrrasin.

Në ketë botën e uruar.
Bashkë ta kemi bashkë ta ndajmë.
Se kur ikëm n’botën tjetër.
Asnjë gjë me vehte s’mbajmë.

Nga: Sahit Shala

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.