Isa Boletini

Shtatëlartë malësori krenar
Stërvitur kalëron shkathtë
Veti aristokrate i fisit të lashtë
Reziston ajrin nisur për në Vlorë.

Mjegullë ftohtë në detyrë të shenjtë
Ora nuk premton duhet ngutur
Ftesë bëri Kuvendi Kombëtar
Për Kalorësin veshur burrëror në ngjarjen e shekullit.

Armët në brez mbi njëqindë kalorës
Koha vrapon pavarësia nuk pret
Në histori do shkrihen shkronjatë e artë
Kujtojnë hirësin fisnikun e Vlorës.

Atëbotë pushteti morri drejtim të gabuar
papritmas tek ura me shikjim të verbër
Në pellg gjaku bien bomba dhe revolverët
Sot emri i tij vazhdon të sundoj kohërat.

Simbol i besnikërisë dhe dashurisë
Është shtrirë në altarin e lirisë
Sot në heshtje dinjitoze u rivarros
Prehet i qetë burrështetasi në tokën e etërsisë.

Nga: Tyran Prizren Spahiu
Vargje poetike IV
Mbaje ëndrrat gjallë

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.