Shilaresi

 

Dhe furtuna nuk ndalet, zgjon nga gjumi malet,
Digjen ndjenjat tona në vullkanin që pritet të shpërtheje,
Me jepni ujë se po më gërryen etja,
Vajza të bukura gjithë shend e verë, në krejë.

Mitarja ime me shpirt prej floriri,
Zgjohen këngët në gadishullit e harresës,
Të urtët mbajnë frymë e dëgjojnë,
Teksa pëllumbi guguron nën çatinë e kujtesës.

Sërish do ketë ëndrra të pandreqshme?
Teksa shtohen në botë varfëritë dhe mizerja,
Qentë e uritur rrinë cepave të stepur,
Gati te kafshojnë dashurinë, ta shqyejnë përjetë.

Dhe duke lundruar oqeaneve të pafundme,
Mendimet gatuajmë me dritë e me ndjenja,
Shfaqet fuqia e dashurisë së natyrës,
Forcën me të cilën ringrihet jeta.

Një shilarës, në cepin e rrugës,
Me kujtoj fëmijërinë nëpër vite
Njeriu bën rrugë pa kthim,
Brenda një buli me kohë statike.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.