M’fal Shqipëri

M’fal Shqipëri së s’jam shqiptar,
si keto që thonë të duam shumë,
por për pare e për ar,.
të kanë hedhur drejt e n’Lumë

N’parlament hyjnë plot gallatë,
sot është koha e internetit,
fyjnë nga nëna e nga gratë,
po iu prish pika e lezetit.

N’telefon pa meraz,
nis mesazhe plot ngrohtësi,
shumë je lodhe o politikan matrapaz,
ndaj do dhe femra për pak freski.

Kur vjen puna tek pazari,
pa medyshje shet dhe nënën,
gruan e con harrem te “sulltani”
veç për parë ju bën gjëmën.

Mbushët xhepi dhe kuleta
plot për plot
të vdiq nderi, të vdiq besa
hije lëshon kot.

M’fal Shqipëri së s’jam shqiptar,
që s’ka bese dhe nuk ka nder,
s’do të të lëm të hedhin n’varr,
ty Shqipëri jo asnjëhere!

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.