Princesha ime

Sa shpejt ti vitet i le mënjanë!
Thua se koha kundër më shkon,
Tashmë m’u rrite, m’u bëre ZANË
Dhe mua mendja gjetkë më shkon…
Pak e nga pak,se ç’më hyn frika
Tek shoh të rritesh, tek shoh hedh shtat
Trembem, e di? Se do vijë dita
Që sytë e mi do mbeten thatë…
Ç’ndjenja të turbullta,që më pushtojnë
herë-herë e them:-nuk di se ç’dua?!
Habitem, vitet kaq shpejt kalojnë?!
Kur ti m’u rrite,m’u bëre GRUA!


S’ka gjë! Veç rritu ti bija ime,
fat e shendet ti të më kesh.
Ngado të shkosh,je drita ime
PRINCESHA ime gjithmonë do jesh!
Veç lumturohem,unë çdo ditë
dhjetë vjet kaluan,gjithë lumturi.
Dikush në m’pyet se ç’është jeta!
Ty tregoj unë,për mua je ti!!
Ç’të them më s’di, se kaq shumë dua!
GËZUAR DITËLINDJEN! Gjithmonë gëzuar!
Ma bën të bukur,ti jetën mua!
Në çdo hap që hedh, ti qofsh e bekuar!!!

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.