Prizrenasja

Mësuar në thjeshtësi
Në familjen bujare
E respektuar dhe nderuar
Jeton vajzërin.

Veshur elegante
Më tepër stil klasik
Në shoqëri bashkëbiseduese
Dhe miqësi e mirë.

Nuk lejon ndërhyrje
Fjalë banale
Përgojimet janë të ndaluara
Në botë e saj.

Si bashkëshorte
Rrezaton sakrificë
Familjen e ka
Ndershmëri pa fund.

E tillë është prizrenasja
Burim harmonie
E butë në sjellje
E vendosur në nder.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.