Pakëz lumturi të qelqtë

Lëshojë britmë pas britme
Në lëndinë e pasur dhe të zbrazët
Zëri si shpata e Demokleut jehon
Në largësin e pafund dhe kthehet prapë.

Matan kodrës në kullota
Shtrihet kështjella e qelqtë
Fshehur nga sytë xheloz të botës
Lumturojnë të lumturitë e merituar.

Ngjitem lartë të ndajë gëzimin
Këmbët rrëshkjasin në shkëmbët e rrëpirët
Tentoj orvatem dhe përsëri tentoj
Fuqia e malit kundërshton.

Drejtohem yjeve i përlotur
Thirrjet sulmojnë lartësitë kreshtor
Më dhuroni pakëz nga lumturia
Të shijojë edhe unë at madhështi.

Drama e dyluftimit vazhdon
Rraskaptur dorëzohem malit shkëmbor
Si lëmshi i topit ndalem në moçalishtë
Frymëmarrja vajton kërkon pakëz lumturi të qelqtë.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.