Kuptimi i jetës

Rrëshkjet koha në pafundësi
Në jetën time të ngurtë
Bukuria dijenia hollohen
Kaplon gëlqere dhe korozion
Muzgu bie në këndin tim
Ku kaloja ditët vitet kohën
Pjekuria aty më gjeti
Udhëtonim në largësi marramendëse
Kufijtë ishin inekzistent
Dorëzoheshim fuqisë së diellit
Kthetrave të shoqërisë
Paraja e kuq foto minatori
Hapte dyert e fqinjësisë së largët
Aventurat rreshtoheshin pa mbarim
Bukuria e fjalës përshkruante
Doza e tejkalimit
Arrinte efekte si allgat e detit
Tani
Në atë skut magjik
Qëndrojnë djelmoshat
Ngujuar në bisedë
Rrezatojnë bukuri dashuri maturi
Janë jashtë rrethinës
Dhe botës që i rrethon
Sytë e tyre kalërojnë
Tek e njohura në qytet
Ndihet kënaqësia që mbretëron
Nga afër
Trupi i drejtuar kah vitrina
Mendja dhe sytë ndëgjojnë
Ndriqon kënaqësia e shpirtit
Më mbërthen vapa e rinisë
Ndihem i lehtë
Po……dëshirojë këtë ndjesi
Të më përcjell dhe shoqëroj
Në shtratin tim të parregulluar
Largohem….

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.