Kërkim – Falje

Gabimi im i rastësishëm
Nuk dija si do reflektohet
Pasojat e tij të mundshme
Nuk i paramendoja.

Fillova t’u besoj fjalëve të mia
Edhe pse ishin gënjeshtër
Braktisa nuk mendova më për të
Jeta vazhdoi pa kthim prapa.

Rrëmuja e shkaktuar
Goditi cakun e caktuar
Lëmsh dhe ngatërrim
Shkaktoi në jetën e saj.

Pluhuri dhe shiu qetësohen
Agon dita e re
Dielli dhe flakët e tij
Shlyen motin e keq.

Fjalët e mia si shtizë
Goditën ashpër dhe pa ngurrim
Shpirtin e njomë të padjallëzuar
Vajzës së bekuar Shqipe.

Kërkim- falje është dobësi tani
Shpagim i çfarëdo lloj gabimi
E vetmja gjë që mund të bëjë
Ofrojë dorën e miqësisë.

Madhështia e saj cilësore
Pranimi i dorës së ofruar
Konfuzioni dhe paqartësia
Patën efektin dyanësor.

Sot në anijen tonë lundruese
Çajmë valët e jetës bashkë
Kuptova se pjesa ime e dytë
Drejtpërsëdrejti goditi edhe pjesën e parë
MUA.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.