Keji

Eja në qytetin e qetësisë
Buzë lumbardhit të freskët
Keji të fton dhe magjepson
Eja në shadërvanin e rinisë.

Qyteti im dhe dashuria ime
Janë dy emra të lakuara
Kërkojnë ledhati dhe begati
Ofrojnë lumturi dhe bukuri.

Zgjohet Prizreni heret në mëngjes
Kalldërmat pastrohen dhe krenohen
Janë obelisku mijëra vjeçar
Tregojnë storje dhe traditë.

Saraqët, terzit dhe plisë punuesit
Reshtohen dhe ledhatohen
Sinan Pasha bukuroshja
Vëzhgon prej së larti dhe rrezaton.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.