Kafe dhe cigare

Mëngjesi i hershëm
Në qytet
Kafja e kënaqësisë
Cigarja shoqëruese.

Shfletoj shtypin
Jo lajmet
Zakonisht sport
Dhe fjalëkryqin.

Ndjenja e fuqishme
E pastërtisë
Dhe bukurisë së qytetit
Më mbërthen.

Dëshirojë të jem
Vetëm
Ndodhitë dhe ngjarjet
Nuk më interesojnë.

Ju lutem mos ejani
Në tavolinën time
Më lejoni privatësinë
Ta shijoj.

Në rast se ulesh
Unë nuk mund të them jo
Por në rast se më pyet
Do të belbëzojë.

Ka shumë tavolina
Urdhëro ulu
Por të lutem
Mos eja në tavolinën time.

E di
Je bashkëbisedues i mirë
atraktiv
Jam i vetëdijshëm
Por mos më keqkupto
Dëshirojë vetminë.

Do të jem shumë mirënjohës
Në rast se më lë të qetë
Më lejo të kujtojë bukurinë
Të cilën ti nuk e ndien.

Dhe në fund
Ti meriton respekt
Je shumë i mirëseardhur
Të mos ulesh në tavolinë time.

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.